Durven we als vrouw nog wel kwetsbaar te zijn of wil je je mannetje staan?

Durven we als vrouw nog wel kwetsbaar te zijn of wil je je mannetje staan?

Stop met je mannetje staan!

Wat hebben we geleerd als kind? Moeten we sterk zijn, kunnen we het wel alleen? Mogen we onze binnenwereld naar buiten brengen? Of is er een stemmetje de vuile was hang je niet buiten? Kunnen we nog wel leunen of hulp vragen. Controle houden of kunnen we loslaten…..

Ik hoor vaak dat we als vrouw ons mannetje moeten staan, maar misschien moeten we wel ons vrouwtje staan. Ook in leidinggevenden posities, juist de vrouwelijke energie meer benutten. Verbinding, intuïtie, gevoel, openheid en zachtheid. Ik had een flinke overschot aan mannelijk energie. Gericht op succes en erkenning van anderen, minder gericht op eigen gevoel, prestatiedrang, het beste willen zijn van allemaal, naar buiten toe doen alsof ik heel sterk en krachtig was. Dit leidde tot rusteloosheid, veel piekeren en gevoel van leegte. Dus vrouwelijke en mannelijke energie mochten meer in balans. In de afgelopen jaren heb ik veel krachtige vrouwen ontmoet, alleen de kracht hielp ze niet meer het zat ze eerder in de weg. Mooi om eens stil te staan bij de vraag, waarom wil je je mannetje staan?

Met mijn boek Ken je mij? De kracht van succesvol jezelf zijn, heb ik getracht zoveel mogelijk vanuit vrouwelijke en mannelijke energie te schrijven. De mannelijke energie zorgde voor de daadkracht en de vrouwelijke energie voor de openheid. Dit boek maakt mij kwetsbaar, ik heb mijn binnenwereld naar buiten gebracht. Met alle emoties die daar om heen hangen, angst, schaamte, verdriet , boosheid, teleurstelling, blijheid, plezier en ontroering. Ik deel mijn strubbelingen en mijn successen. Ik geloof namelijk dat ik je pas kan inspireren als ik vertel hoe ik het leven heb ervaren. Het zijn herkenbare verhalen, van openheid naar herkenbaarheid en verbinding. Natuurlijk heb jij jouw verhaal, daarom heb ik het boek ook gecombineerd met korte theorie en praktische oefeningen. Zodat jij ook nieuwe inzichten krijgt en dat je lekker in het boek mee kan kladderen,  jouw binnenwereld ook naar buiten kan. Hierdoor word je succesvoller jezelf en sta je energieker, krachtiger en vrijer in het leven.  Zou het niet mooi zijn als alle vrouwen de kans krijgen om succesvoller zichzelf te zijn.  Daarom is ook de Stichting Another Way gelanceerd.

De Stichting Another Way is voor Powervrouwen in een dip in Nederland. Vrouwen die door mishandeling, scheiding, werkloosheid of emigratie in een sociaal economische achterstand of isolement zijn gekomen. Ze krijgen een steuntje in de rug, in een periode van hun leven dat ze minder in zichzelf geloven. Minder geloven dat ze van toegevoegde waarde zijn voor de maatschappij. Dat ze wel een stap willen maken, maar niet weten hoe. Daar hulp bij kunnen gebruiken, alleen niet de middelen ervoor hebben. Zodat we van elkaar kunnen leren. Met elkaar maken we de wereld een stukje mooier! Je kunt ook vriend worden van de Stichting Another Way voor € 25,– per jaar steun jij dit mooie initiatief.

Over de schrijver
Reactie plaatsen