Hoe gaan wij vrouwen om met kwetsbaarheid?

Hoe gaan wij vrouwen om met kwetsbaarheid?

Vandaag is het zover! Het persbericht over mijn boek Ken je mij? Gaat de deur uit. Het lijkt ogenschijnlijk een heel simpel bericht mijn eerste boek wordt op 8 maart Internationale Vrouwendag gelanceerd. Voor mij is het hete spannend. Ik laat een kant van mezelf zien,  mijn onzekerheid, periodes waar ik me voor schaamde, mijn behoeftes, mijn strubbelingen en mijn successen. Stukken waar ik soms schreef met de gedachten ‘wat zullen anderen er wel niet van vinden’ , omdat een oude overtuiging de vuile was hang je niet buiten naar boven kwam. Deze overtuiging is geworden: ‘vuile was heeft iedereen  en door het te laten luchten wordt het ook schoon’  Ik weet dat  ik niet zoveel verschil van anderen vrouwen en dat mijn verhaal wellicht herkenbaar is. Openheid, herkenbaarheid en verbinding. Ik heb het boek geschreven met een kwetsbaarheid, daarnaast ook met de insteek dat we van elkaar kunnen leren. Dus korte krachtige theorie en praktische oefeningen en je kan heerlijk  mee kladderen, zodat het eindelijk jouw boek wordt. Met ook jouw verhalen, jouw inzichten en jouw stappen.  Wat ook super is dat 8 maart de Stichting Another Way wordt gelanceerd.  De Stichting Another Way is voor Powervrouwen in een dip in Nederland. Vrouwen die door mishandeling, scheiding, werkloosheid of emigratie in een sociaal economische achterstand of isolement zijn gekomen. Ze krijgen een steuntje in de rug, in een periode van hun leven dat ze minder in zichzelf geloven. Minder geloven dat ze van toegevoegde waarde zijn voor de maatschappij. Dat ze wel een stap willen maken, maar niet weten hoe. Daar hulp bij kunnen gebruiken, alleen niet de middelen ervoor hebben. Door een power traject leren we van elkaar.  Met elkaar maken we de wereld een stukje mooier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen