Een gestreste kip die ook geniet van het leven.
05 april 2017 
in mindset

Een gestreste kip die ook geniet van het leven.

Soms kan ik zo snel door het leven gaan dat ik vergeet te genieten van de dingen in mijn dagelijks leven en rondren als gestreste kip. Van het ene doel naar het andere doel… Tussendoor nog even snel een ademhalingsoefening die zorgt dat ik tijdelijk ontspan en weer vol met volle kracht vooruit kan. Laatst vroeg een vriendin, hoe geniet jij van de dagelijkse dingen…
Te vaak te weinig was mijn antwoord. Tijd om dit onder de loep te nemen. Hoe kan ik plezier vergroten en stress verminderen?

Weet jij al dat plezier hebben je immuunsysteem versterkt?
Plezier in het leven hebben wil niet zeggen dat je lastige en pijnlijke zaken negeert. Je stelt je gewoon open voor al het mooie en leuke, je koestert en geniet ervan.

Plezier hebben vermindert stress, verbetert je gemoedsstemming, kalmeert angsten en verruimt je kijk op het leven. Daarnaast levert het bovendien lichamelijke voordelen op: het versterkt je immuunsysteem, verbetert de spijsvertering en zorgt voor evenwicht in de hormoonbalans.

Genoeg redenen dus om in tijden van drukte je te richten op plezier.
Hoe?
Deze oefening is van Rick Hanson en heeft mij geholpen om meer te genieten.

Zet je zintuigen in om meer te genieten van de dingen in je dagelijkse leven
• Wat ruikt lekker? De schil van een citroen, gemaaid gras, open haardvuur…
• Wat smaakt lekker? Chocolade, hele oude kaas….
• Wat ziet er mooi uit? Een zonsondergang, sterren in de…
• Wat klinkt mooi? Een schaterlach, de golven op de kust….
• Wat voelt goed aan de huis? Vers gewassen lakens, waterstralen onder de douche..

Daarna: Waar denk je graag aan (terug)? Bijvoorbeeld aan een van je lievelingsplekken en stel je voor dat je je daar(in) bevindt. Dompel jezelf erin onder en verblijf er een tijdje, zodat zij lichaam en geest kunnen doordringen. Wentel jezelf erin. Let op of er iets van weerstand is tegen een goed gevoel, of je die misschien gek of verkeerd vindt..en kijk vervolgens of je die weerstand oproepende gedachte los kunt laten. Keer terug naar het plezier. Geniet van het leven!

Over de schrijver
Reactie plaatsen