Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk leiderschap is het vermogen om je eigen ontwikkeling en doelen te sturen. Het draait om zelfkennis, het volgen van je passies en het maken van effectieve keuzes. Ontdek hoe je jouw potentieel kunt maximaliseren door bewust met jezelf en je omgeving om te gaan.

Enthousiast en energiek

'Hélène is een enthousiaste en energieke spreker. Zij doet dit op geheel eigen wijze met veel humor en boeiende boodschappen. De inzichten die Hélène meegeeft blijven je lang bij en veranderen je kijk op het (zakelijke) leven' 

Jos Burgers

Kwetsbaar als zichzelf

‘Open, oprecht en authentiek. Hélène staat op het podium, kwetsbaar, als zichzelf en dat is de mooiste boodschap die gegeven kan worden!’                   

Joseph Oubelkas

Briljant

'Je was briljant, dat compliment geef ik niet zo snel. In 20 minuten weet je een publiek van 250 van begin tot het eind te boeien. Wat een impact. Je laat ons voelen hoe ongelofelijk wij geprogrammeerd zijn en onbewust handelen'

Peter-Paul Leutscher

Wat is Persoonlijk Leiderschap?

Persoonlijk leiderschap staat voor het vermogen om jezelf te sturen in zowel je persoonlijke als professionele leven. Het gaat over zelfinzicht, zelfbewustzijn en het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen acties en groei.

Waarom is Persoonlijk Leiderschap Nodig?

Persoonlijk leiderschap begint met zelfkennis en helpt je om continu te groeien en je doelen te bereiken. Het stelt je in staat om betere beslissingen te nemen die in lijn zijn met je waarden en doelen, wat leidt tot minder stress en meer tevredenheid.

Persoonlijk leiderschap Boek

Door persoonlijk leiderschap ben je succesvol jezelf. Het is een levenslange reis van persoonlijke groei en zelfbewustzijn. Tijdens het schrijven van mijn boek ‘Ken je mij?’ kwam ik oude patronen tegen. Maar ook nieuwe mooie inzichten die mij helpen om succesvol mezelf te zijn.

Ken je mij? is een zelfhulpboek dat draait om persoonlijke groei en zelfbewustzijn. Het boek moedigt lezers aan om diepgaand naar zichzelf te kijken en de echte persoon achter hun uiterlijk en gedrag te ontdekken.

Belangrijke thema’s:

 • Zelfkennis: Het belang van eerlijk naar jezelf te kijken en je ware aard begrijpen
 • Authenticiteit: Hoe je trouw kunt blijven aan wie je werkelijk bent, ondanks externe invloeden en verwachtingen
 • Verbinding: Het creëren van diepere betekenisvolle relaties door eerlijkheid en kwetsbaarheid

Door middel van praktische oefeningen, persoonlijke verhalen en inspirerende inzichten, biedt “Ken je mij?” een gids voor diegenen die streven naar een vervullend en authentiek leven.

Persoonlijk leiderschap training

Persoonlijk Leiderschap voor Young Professionals:

In een snel veranderende wereld is het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap essentieel voor jonge professionals. Het gaat niet alleen om het beheersen van technische vaardigheden, maar ook om het begrijpen van je eigen waarden, doelen en capaciteiten. Persoonlijk leiderschap stelt jonge professionals in staat om proactief te zijn, zelfvertrouwen op te bouwen en effectief te communiceren. Door bewust te worden van hun sterke punten en groeigebieden, kunnen ze hun potentieel maximaliseren en succesvol navigeren door hun loopbaantraject.

Persoonlijk Leiderschap voor Medewerkers:

Persoonlijk leiderschap is niet alleen voorbehouden aan leidinggevenden; het is een cruciale vaardigheid voor alle medewerkers binnen een organisatie. Het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling, het stellen van doelen en het streven naar continue verbetering. Medewerkers die persoonlijk leiderschap tonen, zijn gemotiveerd, veerkrachtig en in staat om effectief samen te werken met anderen. Door hun eigen ontwikkeling te stimuleren, dragen ze bij aan een positieve en productieve werkomgeving.

Persoonlijk Leiderschap voor Leiders:

Voor leiders is persoonlijk leiderschap de sleutel tot het inspireren van anderen en het behalen van duurzaam succes. Het begint met zelfinzicht en zelfbewustzijn, het vermogen om je eigen emoties, gedachten en gedragingen te begrijpen en te beheren. Door vanuit je eigen kern te leiden, kun je anderen authentiek inspireren en motiveren. Persoonlijk leiderschap gaat verder dan traditionele leiderschapsmodellen en moedigt leiders aan om een cultuur van groei, vertrouwen en empowerment te creëren.

Tips persoonlijk leiderschap

 • Wat wil je mensen meegeven na het lezen van je artikel.

Persoonlijk leiderschap is essentieel om succes en voldoening te bereiken, zowel in je carrière als in je persoonlijk leven. Deze tips helpen je om je vaardigheden in persoonlijk leiderschap te verbeteren en effectiever te zijn.

 • Ontdek je persoonlijke waarden

Persoonlijk leiderschap begint met het begrijpen van je kernwaarden. Deze waarden vormen de basis van je beslissingen en acties. Door trouw te blijven aan je waarden, blijf je authentiek en vergroot je je persoonlijke integriteit.

 • Stel duidelijke doelen

Doelen stellen is een cruciaal onderdeel van persoonlijk leiderschap. Definieer wat je wilt bereiken met specifieke, meetbare, acceptabele, realistische en tijdgebonden (SMART) doelen. Dit helpt je focus te houden en je voortgang te meten

 • Blijf leren en groeien

Een sterk persoonlijk leiderschap betekent investeren in zelfontwikkeling. Volg cursussen, luister podcasts, lees boeken en blijf nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen en kennis.

 • Omarm verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid nemen voor je acties en beslissingen is een kernelement van persoonlijk leiderschap. Zowel successen als fouten moeten erkend worden. Dit bouwt vertrouwen en geloofwaardigheid bij anderen op.

 • Ontwikkel zelfbewustzijn

Zelfbewustzijn is cruciaal voor persoonlijk leiderschap. Begrijp je sterke en zwakke punten door regelmatig zelfreflectie. Vraag feedback van collega’s en vrienden om je zelfinzicht te vergroten en te verbeteren.

 • Beoefen emotionele intelligentie

Persoonlijk leiderschap omvat het bewustzijn van je eigen emoties en die van anderen. Effectief omgaan met emoties verbetert je relaties en communicatie vaardigheden. Hiermee kun je betere verbindingen maken en conflicten oplossen

 • Prioriteer tijdmanagement

Efficiënt tijdmanagement is essentieel voor persoonlijk leiderschap. Prioriteer taken en delegeer waar nodig. Gebruik tools zoals to do lijsten en kalenders om georganiseerd te blijven en je tijd effectief te beheren. En aanraken is afmaken.

 • Wees veerkrachtig

Veerkracht is een belangrijk onderdeel van persoonlijk leiderschap. Leer om te gaan met tegenslagen en zie ze als kansen voor groei. Een positieve mindset helpt je om uitdagingen aan te gaan en door te zetten

 • Inspirerende communicatie

Effectief communiceren is een sleutelcompetentie in persoonlijk leiderschap. Wees duidelijk, eerlijk en positief in je communicatie. Inspireer en motiveer anderen met je woorden en daden.

 • Wees een rolmodel

Een sterk persoonlijk leiderschap betekent dat je als rolmodel fungeert. Leef de waarden en gedragingen na die je zoekt in anderen. Walk your talk.

 • Bouw een ondersteunend netwerk

Omring jezelf met mensen die je steunen en uitdagen. Een netwerk van mentoren en peers biedt waardevolle inzichten steun. Dit netwerk kan je helpen bij het verbeteren van je persoonlijk leiderschap

 • Zorg voor een goede werk-privébalans.

Een goede balans tussen werk en privé zorgt voor meer energie, motivatie en algeheel welzijn. Neem tijd voor jezelf, je familie en vrienden om burn-out te voorkomen en je persoonlijk leiderschap te versterken

Door deze tips te volgen, kun je je vaardigheden in persoonlijk leiderschap te versterken en succesvol zijn in zowel je professionele als persoonlijke leven. Blijf ontwikkelen, blijf leren en omarm de kracht van persoonlijk leiderschap


Greep uit mijn opdrachtgevers

Persoonlijk leiderschap

Wat is persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap is de kunst van zelfbeheersing en zelfsturing. Het houdt in dat je initiatief neemt, je eigen doelen stelt en verantwoordelijk bent voor je eigen ontwikkeling en groei.

Waarom is persoonlijk leiderschap belangrijk?

Persoonlijk leiderschap helpt je om zelfverzekerder en effectiever te zijn. Het draagt bij aan betere besluitvorming, verhoogde productiviteit en een grotere persoonlijke voldoening, zowel professioneel als privé.

Welke vaardigheden zijn essentieel voor persoonlijk leiderschap?

Essentiële vaardigheden zijn zelfbewustzijn, emotionele intelligentie, communicatie, tijdmanagement, en de capaciteit om doelen te stellen en te behalen.

Hoe kan ik mijn persoonlijk leiderschap ontwikkelen?

Je kunt jouw persoonlijk leiderschap ontwikkelen door bewuste reflectie, coaching, training, en het stellen van doelen. Het bijwonen van workshops en het lezen van relevante literatuur kan ook zeer waardevol zijn.

Wat zijn de voordelen van een training in persoonlijk leiderschap?

Training in persoonlijk leiderschap biedt praktische tools en inzichten om effectiever te zijn in je rol. Het kan leiden tot verhoogde motivatie, betere teamdynamiek, en een verbeterde werk-privébalans