Inspirerende spreker worden met deze 5 tips
07 december 2015 

Inspirerende spreker worden met deze 5 tips

Hoe word je een inspirerende spreker?

Wat doe ik, als inspirerende spreker om mensen te motiveren en inspireren.

★Tip 1: ik vertel over mijn persoonlijke ervaringen zowel mijn successen als mijn strubbelingen.

Er is niks echter dan jouw verhaal ook al denk je dat niemand er op zit te wachten. Jouw verhaal maakt het onderscheid, dat zorgt ervoor dat jij als een inspirerende spreker wordt ervaren.

★Tip 2: ik vraag mezelf altijd af, wat kan mijn doelgroep met mijn verhaal.

Zorg dat het praktisch toepasbaar is. Kijk door de ogen van je doelgroep en vraag je af hoe zij jouw verhaal kunnen toepassen in de praktijk. Je wordt als een inspirerende spreker ervaren, als je mensen inspireert en motiveert om er zelf mee aan de slag te gaan.

★Tip 3: ik zorg dat de meeste zintuigen worden bediend, namelijk zien, horen en voelen.

Iedereen heeft een voorkeur hoe die informatie opneemt, opslaat en codeert- zien, horen, voelen, proeven en ruiken. Laat de visueel ingestelde zien wat je zegt. Wees duidelijk verstaanbaar voor auditieve denkers en zorg dat je goed overkomt, zodat de kinesthetische voorkeuren ook mee kunnen voelen.

★Tip 4: ik wil mensen raken met een lach en soms met een traan.

Emoties kleuren je verhaal. Jezelf durven laten raken door je eigen verhaal, jouw passie en kennis en dat delen. Als mensen worden geraakt in hun emoties, blijft het veel langer bij ze hangen.

★Tip 5: kijk naar een andere inspirerende spreker en vraag jezelf af wat jou zo inspireert.

Pas dit toe als jij voor een groep staat. Ik zelf heb ook andere inspirerende sprekers gemodelleerd. Dat wat ik gemodelleerd heb is humor, kwetsbaarheid, power en interactie. Voorbeelden van inspirerende sprekers voor mij zijn: Anthony Robbins, Brené Brown en Remco Claassen. Laat je inspireren en blijf nieuwsgierig om je jezelf verder te ontwikkelen. Kijk naar video’s van een inspirerende spreker, een leuke manier om te modelleren.

Kijk naar recensies wat anderen over mij vinden, zo kom ik er achter hoe het komt dat ik anderen inspireer.

Over de schrijver
Reactie plaatsen