Gedragsverandering zonder terugval

Keynote of incompany sessie met Hélène

Bekijk wat jij kan leren


340
keynotes gegeven
2500+

leerlingen

300+
bedrijven

Gedragsverandering =  verander je gewoontes

Gewoontes vormen het onzichtbare raamwerk van ons bestaan. Over sommige denken we niet eens meer na, terwijl andere ons soms veel moeite kosten om vol te houden. Of je nu een project wilt afronden, gezonder wilt gaan leven, meer rust wilt nemen of energie steken in relaties: juiste gewoontes kunnen je helpen.

Gewoontes maken verandering mogelijk, waar het maar kan verandert het brein gedrag in een gewoonte. 

Gedragsverandering heb je nodig om goede gewoontes te creëren en te breken met slechte gewoontes. Slechte gewoontes blijf je herhalen, niet omdat je niet wilt veranderen maar omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Sommige mensen zijn dol op gewoontes en sommige hebben er een bloedhekel aan. Hoe komt dat? Waarom mensen in bepaalde situaties wel gewoontetrouw handelen maar in andere weer niet? 

 

Zelfkennis is onmisbaar

Zelfkennis is onmisbaar om succesvol gewoontes te vormen. Als we onszelf kennen, zijn we beter om in staat om onszelf te managen. Nieuwe gewoontes houd je beter vol, als je weet welke gewoontes voor jou effectief zijn. We maken onszelf niet productiever, gezonder of creatiever door gewoontes van anderen te kopiëren. We hebben zelfkennis nodig om te weten welke gewoontes voor ons het beste zijn. 

Hélène heeft ons team geïnspireerd en geholpen betere presentaties te geven. Met praktische tips en met goed onderbouwde theorieën gingen we aan de slag; een succes! Iedereen heeft de dag met Hélène als waardevol ervaren. Vooral haar gave om de behoeften en wensen van de klant te inventariseren en daarop het programma aan te passen vond ik erg sterk.

Danielle Boonzaaijer

Inspirerend, empatisch en met enorm goed gevoel voor humor encharme is Helene een ontzettend goede en fijne trainer. Zeverstaat de kunst om op een heel prettige en oprechte maniereen spiegel voor te houden. Ik vind haar niet alleen een fijnetrainer, maar ook een heel erg leuk mens!
Monique Koster

‘Met duidelijke kennis van zaken en de gave zich humoristisch en kwetsbaar op te stellen nam ze alle toehoorders op een authentieke, inspirerende reis door het leven en de toekomst. Het was een voorrecht dit mee te mogen beleven.’


Gigi Bowmer - Pro Make Up Artist

Wat kun je verwachten van Hélène?

De deelnemers krijgen met plezier nieuwe inzichten, er is altijd een koppeling met de praktijk en borging voor echte gedragsverandering. Zij combineert sociale- en positieve psychologie, neurowetenschap, NLP, mBraining met oude wijsheid tradities.

Hélène stimuleert je om anders te kijken, denken en doen en zij maakt je bewust van je impact.  Je krijgt een sessie met veel energie, beeldende metaforen, volop interactie, video's, praktische bewezen theorie en succesvolle strategieën. Aan het einde van de inspiratiesessie  hebben de deelnemers een aantal concrete tools in handen, ze hebben gelachen, hun geheugen is opgefrist en ze hebben een nieuw inzicht. 

  • Je leert waarom veranderen meestal mislukt;
  • Je krijgt de vier wetten van succesvolle gedragsverandering;
  • Je ontdekt de meest voorkomende fouten bij het maken van beslissingen;
  • Je leert hoe zelfbeheersing werkt en wat je eraan kunt doen;
  • Je krijgt tools hoe je succesvol slechte gewoontes kunt doorbreken

Ik heb al mogen spreken voor:

Voorbeeld van onderwerpen tijdens de keynote

impact van het brein

Op basis van wetenschappelijk onderzoek ziet men waarom veranderen meestal mislukt en wat er voor nodig is om het wél voor elkaar te krijgen

denkfouten

We hebben een groot vermogen om onszelf voor de gek te houden. Je ontdekt de meest voorkomende denkfouten, zodat je goed bent voorbereid bij het nemen van beslissingen

gewoontes die wel helpen

Verschillende oplossingen voor verschillende mensen. Ontdek welke gewoonte het beste bij je past voor een beter resultaat. 

zelfbeheersing

Hoe voorkom je uitstelgedrag? Wat zijn de universele zwakheden en welke beheersingsstrategieën kunnen je helpen!

de vier wetten

We gaan aan de slag met de vier wetten van gedragsverandering voor een beter en blijvend resultaat.

doen

De weg van denken naar doen is bezaaid met valkuilen. Die zijn te vermijden, als je maar weet hoe 

Staat jouw onderwerp er niet tussen? Neem contact op voor maatwerk

Ervaringen over Hélène Oosterhuis als spreker

‘Hélène is een enthousiaste en energieke spreker die ik vanuit eigen ervaring van harte aanbeveel. Zij weet op geheel eigen wijze en met veel humor boeiende boodschappen over zakelijk succes voor het voetlicht te brengen.
De inzichten die Hélène je meegeeft blijven je lang bij en veranderen je kijk op het (zakelijke) leven.’

Denis Pellinkhof
Ik heb Hélène een key note zien geven en was diep onder de indruk. Van hoe zij mensen in het hart raakt door zichzelf kwetsbaar op te stellen, zonder ondersteunend materiaal. En daarmee mensen inspireert zich te focussen op hun eigen krachten en talenten. Vervolgens haar boek gelezen dat mij heeft geholpen mijn talenten te herkennen, omschrijven en om te zetten in proposities op het moment dat ik net had besloten voor mijzelf te beginnen. Een fantastisch duwtje in de rug! 
Daniëlle van der Eerden - RegioPlus
Verschillende keren heb ik Hélène aan het werk gezien, Wat is zij inspirerend! Hélène heeft haar koffertje bij zich met daarin de meest uiteenlopende voorwerpen, zij neemt je mee aan de hand van deze voorwerpen in een verhaal met een boodschap: wees succesvol jezelf want dat is het mooiste dat je jezelf kunt geven. Een verhaal met een lach en soms ook een traan, dat je genoeg stof tot nadenken geeft.
Wilma Helder

Zonder uitzondering waren alle franchisenemers van My-LifeSlim Afslankinstituut onder de indruk van de lezing succesvol jezelf zijn. Helene is een bijzonder talentvol spreekster die met een goed verhaal, de nodige humor en zelfspot de aandacht weet vast te houden. Ondanks de luchtige manier waarop Helene haar lezing presenteert weet ze de kern feilloos te raken. Uit de reacties van de deelnemers blijkt dat haar lezing nog dagen heeft nagegalmd en latente plannen in uitvoering heeft doen brengen.

Succesvol jezelf zijn inspireert en zet aan tot actie, een lezing die loont!
Lous van Dijk - My-LifeSlim Afslankinstituut
In november 2012 heb ik Hélène meegemaakt als coachende trainer tijdens het Ziel-Op-Tafel (ZOT) weekend in De Bottelroos in Moergestel. Er was op verschillende manieren aandacht voor lichaam en geest. Hélène leefde haar passie tijdens het weekend en daar voeren de deelnemers wel bij! Zij is als geen ander in staat je volledige aandacht te geven. Zij stelt de juiste vragen, zonder antwoord te geven, en luistert echt naar jouw antwoorden. Zij houdt je een spiegel voor, waardoor je feilloos inzicht krijgt in je eigen gedrag. Zij laat je jouw sterke punten ontdekken en erkennen. Daarbij schuwt zij het niet om zichzelf te laten zien en zich kwetsbaar op te stellen. Gecombineerd met een fikse dosis humor en vrolijkheid maakt Hélène voor mij een fantastische vrouw, in de breedste zin van het woord. Ik kijk uit naar het ZOTTER weekend!
Monique Londema

Hélène is naast een prettig mens, een zeer integere, professionele en oprecht geïnteresseerde trainer en coach, die mij door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen tot nieuwe inzichten en zo tot gewenste veranderingen kan laten komen. Hélène leidt een ZOT-avond in een hele prettige, gezellige en open sfeer, waardoor het delen van ervaringen heel natuurlijk is. Je kunt merken dat haar hart ligt bij het in beweging brengen van mensen in de juiste richting. Ik verheug me alweer op een volgende ZOT-avond! 


Rachel de Cock

Ervaar hoe mijn events eraan toe gaan

Ongeacht de grootte van het evenement, Hélène brengt zowel tijd door in het publiek als op het podium. Ze gebruikt peer-to-peer coaching oefeningen en interactief sociaal-wetenschappelijk onderzoek om de betrokkenheid van het publiek te stimuleren. Haar enthousiaste, inspirerende en leuke aanpak maakt het publiek los, versnelt de verbinding en verdiept de inspiratie zodat het publiek zowel vermaakt als betrokken zal zijn.

Gegarandeerd nieuwe inzichten ook na het spreken

Na de bijeenkomst zijn er diverse (gratis) follow up mogelijkheden om échte gedragsverandering te borgen.  

Ingrid van de Hulsbeek

Zeer inspirerende, professionele, integere coach/docent met veel humor

k heb met Hélène kennis mogen maken in een 6-daagse NLP training. Ik heb haar ervaren als een zeer inspirerende, professionele, integere coach/docent met veel humor. Zij kan door haar vraagstellingen en expertise tot de kern van iemands gedrag komen en handvatten aanreiken om hier in de toekomst anders mee om te gaan. De training is een eye-opener geweest en ik ben blij dat ik Hélène heb leren kennen!

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
arrow_drop_up arrow_drop_down