Gedragsverandering zonder terugval

Deze inspiratie sessie zorgt voor beweging

Bekijk wat men kan leren


300+

bijeenkomsten

2500+

deelnemers

300+
bedrijven

Gedragsverandering =  verander je gewoontes

Gewoontes vormen het onzichtbare raamwerk van ons bestaan. Over sommige denken we niet eens meer na, terwijl andere ons soms veel moeite kosten om vol te houden. Of je nu een project wilt afronden, op een andere manier moet werken, gezonder wilt gaan leven, meer rust wilt nemen of energie steken in relaties: juiste gewoontes kunnen je helpen.

Gewoontes maken verandering mogelijk, waar het maar kan verandert het brein gedrag in een gewoonte. 

Gedragsverandering heb je nodig om goede gewoontes te creëren en te breken met slechte gewoontes. Slechte gewoontes blijf je herhalen, niet omdat je niet wilt veranderen maar omdat je de verkeerde methode gebruikt.


 

Weten en niet doen

We weten het wel, alleen we doen het niet. Dit is voor velen heel herkenbaar. 

Zelfkennis is onmisbaar om succesvol gewoontes te vormen. Als we onszelf kennen, zijn we beter om in staat om onszelf te managen. Nieuwe gewoontes houd je beter vol, als je weet welke gewoontes voor jou effectief zijn. We maken onszelf niet productiever, gezonder of creatiever door gewoontes van anderen te kopiëren. We hebben zelfkennis nodig om te weten welke gewoontes voor ons het beste zijn. 

Iedereen heeft de dag met Hélène als waardevol ervaren. Vooral haar gave om de behoeften en wensen van de klant te inventariseren en daarop het programma aan te passen vond ik erg sterk.

Danielle Boonzaaijer

Directeur TopMondzorg

Voor een zaal vol ‘eigenwijze’ wegenbouwers – 85% man-  vonden wij het leuk om een vróuw iets te laten vertellen over gedragsverandering.


Hélène draaide haar hand er niet voor om. Hélène had zich goed ingelezen in de organisatie en wist de juiste toon te raken. Mede door haar luchtigheid en humor bezorgde zij ons een ontspannen en leerzame middag, waarbij zij zelfs de mannen uit hun stoel wist te krijgen. Klasse!

Ina Groot 

Communicatieadviseur

Strukton

 

‘Met duidelijke kennis van zaken en de gave zich humoristisch en kwetsbaar op te stellen nam ze alle toehoorders op een authentieke, inspirerende reis door het leven en de toekomst. Het was een voorrecht dit mee te mogen beleven.’


Gigi Bowmer - Pro Make Up Artist

Wat kun je verwachten? 

De deelnemers krijgen met plezier nieuwe inzichten, er is altijd een koppeling met de praktijk en borging voor echte gedragsverandering. Ik combineer sociale- en positieve psychologie, neurowetenschap, NLP, mBraining met oude wijsheid tradities.

Ik stimuleer de deelnemers om anders te kijken, denken en doen en ik maak ze bewust van hun gedrag.  Men krijgt een sessie met veel energie, beeldende metaforen, volop interactie, praktische bewezen theorie en succesvolle strategieën.

Aan het einde van de inspiratiesessie hebben de deelnemers een aantal concrete tools in handen, ze hebben gelachen, hun geheugen is opgefrist en ze hebben een nieuw inzicht. 

  • Men hoort waarom we meestal niet willen veranderen;
  • Men krijgt de vier wetten van succesvolle gedragsverandering;
  • Men ontdekt de meest voorkomende fouten bij het maken van beslissingen;
  • Men leert hoe zelfbeheersing werkt en wat je eraan kunt doen;
  • Men ervaart de impact van hun brein;
  • Men leert waarom je omgeving zo bepalend is;
  • Men krijgt tools hoe je succesvol slechte gewoontes kunt doorbreken.

Een kleine greep uit mijn opdrachtgevers:

Voorbeeld van onderwerpen tijdens de keynote

Impact van het brein

Op basis van wetenschappelijk onderzoek ziet men waarom veranderen meestal mislukt en wat er voor nodig is om het wél voor elkaar te krijgen

Denkfouten

We hebben een groot vermogen om onszelf voor de gek te houden. Je ontdekt de meest voorkomende denkfouten, zodat je goed bent voorbereid bij het nemen van beslissingen

Gewoontes die wel helpen

Verschillende oplossingen voor verschillende mensen. Ontdek welke gewoonte het beste bij je past voor een beter resultaat. 

Zelfbeheersing

Hoe voorkom je uitstelgedrag? Wat zijn de universele zwakheden en welke beheersingsstrategieën kunnen je helpen!

De vier wetten

We gaan aan de slag met de vier wetten van gedragsverandering voor een beter en blijvend resultaat.

Doen

De weg van denken naar doen is bezaaid met valkuilen. Die zijn te vermijden, als je maar weet hoe. 

Staat jouw onderwerp er niet tussen? Neem contact op voor maatwerk

Ervaringen over Hélène Oosterhuis als spreker

‘Hélène is een enthousiaste en energieke spreker die ik vanuit eigen ervaring van harte aanbeveel. Zij weet op geheel eigen wijze en met veel humor boeiende boodschappen over zakelijk succes voor het voetlicht te brengen.
De inzichten die Hélène je meegeeft blijven je lang bij en veranderen je kijk op het (zakelijke) leven.’

Denise Pellinkhof
Ik heb Hélène een keynote zien geven en was diep onder de indruk. Van hoe zij mensen in het hart raakt door zichzelf kwetsbaar op te stellen, zonder ondersteunend materiaal. En daarmee mensen inspireert zich te focussen op hun eigen krachten en talenten. Vervolgens haar boek gelezen dat mij heeft geholpen mijn talenten te herkennen, omschrijven en om te zetten in proposities op het moment dat ik net had besloten voor mijzelf te beginnen. Een fantastisch duwtje in de rug! 
Daniëlle van der Eerden - RegioPlus
Verschillende keren heb ik Hélène aan het werk gezien, Wat is zij inspirerend! Hélène heeft haar koffertje bij zich met daarin de meest uiteenlopende voorwerpen, zij neemt je mee aan de hand van deze voorwerpen in een verhaal met een boodschap: wees succesvol jezelf want dat is het mooiste dat je jezelf kunt geven. Een verhaal met een lach en soms ook een traan, dat je genoeg stof tot nadenken geeft.
Wilma Helder

Ervaar hoe mijn events eraan toe gaan

Ongeacht de grootte van het evenement, ik breng zowel tijd door in het publiek als op het podium.

Ik gebruik zelf reflecterende vragen, oefeningen om de betrokkenheid van het publiek te stimuleren. Mijn enthousiaste, inspirerende en leuke aanpak maakt het publiek los, versnelt de verbinding en verdiept de inspiratie zodat het publiek zowel vermaakt als betrokken zal zijn.

Ook bij online bijeenkomsten zoek ik de interactie op. Via webinars of livestream.

Ik geloof in korte krachtige theorie en vooral DOEN.

Gegarandeerd nieuwe inzichten ook na de bijeenkomst

Na de bijeenkomst zijn er diverse (gratis) follow up mogelijkheden om échte gedragsverandering te borgen.  

Brenda Mays

adviseur belastingdienst

Van mooi naar memorabel

Op aanbeveling van een collega heb ik Hélène Oosterhuis uitgenodigd om de afsluiting te verzorgen van onze tweedaagse management conferentie. De collega was enorm enthousiast over Hélène’s werk and she did not dissappoint. Ik heb Hélène ter voorbereiding ons programma en wat achtergrond informatie toegestuurd. Tijdens haar boeiende en interactieve lezing over gedrag kwamen steeds herkenbare elementen uit ons programma aan bod. Dit maakte háár verhaal én de inhoud van onze conferentie sterker. De lezing van Helene was informatief (hoe werkt ons brein eigenlijk?), interactief (prikkelende vragen aan het publiek, grappige en illustratieve oefeningen) en zeer verrassend. Er zat één element in wat iedereen zéker lang bij zal blijven... De afsluiting door Hélène heeft onze conferentie van ‘mooi’ naar ‘memorabel’ getild.

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden

Je bent bezig met het organiseren van een bijeenkomst en je wilt overleggen wat het beste bij jouw doelgroep past.