De sleutel om dromen waar te maken bestaat uit vijf stappen
25 februari 2016 
in mindset

De sleutel om dromen waar te maken bestaat uit vijf stappen

Soms lijkt het moeilijk om je dromen waar te maken dat je liever blijft dromen. Het kunnen grote dromen zijn, maar hoe zit het met de kleine dingen waar je naar blijft verlangen. Blijven dromen zorgt er echter voor dat je niet in actie hoeft te komen. Je dromen nastreven is jezelf afvragen wat je vandaag en morgen wilt bereiken in je leven. Vervolgens verschaf je jezelf de middelen om dit te doen. Dromen laten uitkomen is een strategie. Een succesvolle strategie die al door velen is getest.

De sleutel om dromen waar te maken bestaat uit vijf stappen

De eerste stap is durf te dromen. Wat zou je doen als alles mogelijk is? Visualiseer het alsof het nu al zo is. Belangrijk is dat in deze stap alles mogelijk is zonder beperkingen. Gun jezelf om grenzeloos te dromen.

De tweede stap is de gewenste uitkomst van je droom kennen, precies omschrijven wat je wilt. Maak een plan. Hoe krijg je dit voor elkaar? Wie of wat heb je nodig? Wie doet het al en wat kun je daarvan leren?

Nu volgt het het 2e deel van de 2e stap: Richt je op het plan. Stel dat een ander die jou wilt helpen en ook  kritisch kan zijn er naar kijkt. Welke problemen, tekortkomingen of aanvullingen zou hij of zij dan zien? Verwerk dit in je plan.

De derde stap is actie ondernemen: ga op je droom af. Je brein houdt van focus en vindt het helemaal geweldig als je een resultaat behaald, want dan maakt het gelijk dopamine aan. Zorg dat er dopamine kan vrijkomen door stapsgewijs resultaat te boeken. Dopamine is verslavend dus de rest volgt vanzelf. Begin met één stap tegelijk.

De vierde stap is zelfreflectie: brengen je acties je dichter bij je droom of juist verder van je droom af? Wat ontbreekt eraan? Neem ook de rust, want door gejaagdheid vernauw je je bewustzijn. Daardoor maak je vaak andere keuzes. Maak voor jezelf helder waarom deze droom belangrijk voor je is en haal dat telkens weer voor de geest.

De vijfde stap is accepteer dat het soms niet lukt, vergeef jezelf en heb de flexibiliteit om je gedrag te veranderen tot je de gewenste resultaten hebt bereikt. Het duurt gemiddeld 66 dagen voordat we een nieuw gewoonte vormen. Dus gun jezelf ook de tijd om je verlangen of droom waar te maken.

Ik wens je veel plezier onderweg!

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen